Monday, August 28, 2017

Czer Kali Ke 2: Dah lepas 40 hari~


Assalamualaikum~

Hari ni dah hari ke 41 umur baby saya! Saya dah mula start makan makana bukan berpantang sikit-sikit. Slow-slow supaya badan takdelah terkejut sangat kan. Family mertua datang bawak durian wooo..mana boleh tahan. Tapi hanya seulas sahaja ye mak mertua bagi makan T_T. Pulut kena pantang setahun. Mak mertua pun dah mengesahkan..huhu..kalau sayang badan pantanglah pulut setahun ye kawan-kawan~

Tadi mak mertua masak ikan masak 3 rasa. Husband pergi mancing laut minggu lepas. Tapi mak mertua tak bagi makan sebab ikan tu bersisik. Difahamkan ikan bersisik tak elok untuk luka...huhu..tengok je lah diorang makan. Besar tu ikan tu. Sabar jelah menahan..nak cepat sembuhnya pasal kan~

Badan baby naik macam ruam kat dada dan muka. Rasanya macam bukan ruam susu, Sebab Adam dulu lain ruam dia. Kesian pulak, harap cepat hilanglah. Tak nak jadi eczema macam Adam dulu. Kesian tengok , berair. Setahun lebih gak Adam punya eczema tu..

Saya tak share lagi nama baby baru kan? :)

Aisya Zaara.

Ok tak? Sebab nak initial AZ..hehe..anak first Adam Zahin. Last minute tambah Muhammad kat depan. :p

Besar Aisya kalau nak compare dengan Adam masa lahir dulu. Beza sangat.berat diorang. Aisya lahir 3.39 kg, Adam 2.65 kg jee. Tapi, Aisya setakat ni tak susah sangat nak jaga. Adam yang susah sebab jeles dengan adik dia. Sebab ibu tak boleh dukung dia lagi. Maklumlsh czer kan. Sampai hari nak bersalin, saya masih dukung dia hantar ke pengasuh. Mesti dia rasa tersisih. Sekarang asyik nak buat orang marah je. >_<

Harap lama-lama dia oklah...

1 comment:

  1. Aisya Zaara..
    sedapnya nama baby...
    semoga menjadi anak yg solehah di dunia dan akhirat...Amin...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA