Tuesday, September 5, 2017

Adam 3 tahun: Try test potty training~


Assalamualaikum~


Lama betul nak start potty training Adam. Ni kebetulan cuti berpantang dan cuti raya haji panjang, bolehlah cuba. Sebab saya dah set memang perlukan back up support dari husband. Semalam baru start. Sehari sebelum tu belikan Adam seluar dalam Mickey Mouse sebagai semangat dia untuk berhenti pakai pampers. Pagi tu ok lagi, lepas tengah hari tu saya lambat nak bawak dia ke toilet. Sibuk dengan baby, husband pun sibuk dengan hal dia. Last-last asyik terbocor je. Berapa kali ntah kena menukar toto, seluar, baju, lap lantai.  T_T

Husband stress..huhu..sebab saya banyak minta tolong dia handle Adam. Akhirnya petang tu, lepas mandi pakaikan pampers. Penat~~ :p

Hari ni, bangun tidur lambat. Pukul 10 lebih baru bangun mandi. Tapi bertahan 2 jam lebih je. Sebab tak sampai selang 20 minit dia asyik terbocor. Tak sempat nak bawak ke toilet. Husband stress, suruh pakaikan pampers balik~

Dulu masa kita kecik-kecik macam mana mak kita training eh? Saya memang tak ingat langsung. Cuma ingat malam memang selalu bocor..huuhuu..janganlah Adam ikut perangi ibu dia yang ni..stress ibu~~ :p

Esok husband kerja. Saya nak sambung potty training Adam lagi. Tengoklah dapat bertahan lama mana. Nak Adam free diapers. Tahun depan dah 4 tahun dah. Dah plan bila start hantar Adam ke pengasuh balik bila saya naik kerja, tak payahlah nak pakai pampers lagi. 

Nak beli waterproof cadar tu, tapi tengok online harga boleh tahan jugaklah. Bulan ni banyak beli barang persediaan untuk hantar baby ke pengasuh. Duit pengasuh pun bertambah dah sebab nak hantar 2 orang. Semua duit sekarang ni. Tapi, bersyukurlah kita masih ada tempat berteduh dan cukup makan~ :) Alhamdulillah..moga kita sentiasa dimurahkan rezeki~

P/S: Siapa yang pernah czer? Dah dekat 50 hari luka tu masih ada rasa pedih tak? Tak ingatlah masa Adam dulu berapa lama luka rasa pedih. Pipi baby pun ada naik ruam, adakah sebab saya makan ayam goreng? Ada kaitan ke? Kesian tengok pipi dia T_T

2 comments:

  1. InsyaAllah adam boleh...yang penting sabar dan sentiasa ingatkan adam.

    ReplyDelete
  2. insya allah lepas ni adam mesti blh berhnti pakai pampers..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"TERIMA KASIH DARI YANA & LEONERZ" COPYRIGHT @ LEONERZ TEMPLATE DESIGN BY ARINA